Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@15:58:53 GMT

موزه سنگ هفت تنان جاذبه جدید گردشگری شیراز

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۸۰۸۸۲۹

موزه سنگ هفت تنان جاذبه جدید گردشگری شیراز

شیراز- ایرنا- موزه سنگ و کاشی های تاریخی هفت تنان یکی از سه جاذبه جدید گردشگری شیراز است که مسافران در تعطیلات نوروز امسال از آن بازدید می کنند.

نوروز امسال سه مکان جدید در شیراز شامل خانه نصیرالملک و موزه سنگ هفت تنان به عنوان بناهای تاریخی و یک مرکز فرهنگی (موزه) دفاع مقدس درهای خود را برای نخستین بار به روی گردشگران داخلی و خارجی گشوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تکیه هفت تنان یا موزه سنگ از بناهای دوره کریم خان زند (1192-1178) است که در شمال شیراز و در دامنه کوه چهل مقام، در محله ای که امروز آن را هفت تن می نامند، واقع شده است.
به گفته مردم و ساکنان این محل، وجه تسمیه آن به هفت تنان، به دلیل وجود قبر هفت عارف گمنام است که در این محل مدفون شده اند. این تکیه مساحتی برابر با سه هزار و 388 متر مربع و زیربنایی برابر با 988 متر مربع دارد.
عمارت هفت تنان که به عمارت دیوانخانه در مجموعه زندیه بسیار شبیه است، به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم می شود، قسمت شمالی عمارتی دو طبقه است که در طبقه اول آن تالاری مرتفع با دو ستون سنگی یکپارچه ساخته شده است. بر روی این ستون ها با رنگ و روغن نقش هایی ترسیم شده است که بر اثر گذشت زمان و تأثیر عوامل بر روی آنها به تدریج کم رنگ شده اند.
در دو طرف تالار، دو راهرو قرار گرفته که در هر طرف آن یک اتاق ساخته شده است.
کف ایوان با کاشی های قرمز رنگی پوشیده شده و ازاره های آن نیز با سنگ های مرمر لیمویی رنگی تزیین شده است.
در سه گوشه ایوان در اطراف تالار و بر روی طاقچه های ایوان پنج مجلس نقاشی از کارهای آقا صادق، نقاش دوران زندیه که عبارت است از درویشی با کلاه و تبرزین و ریشی سفید، حضرت موسی در حال شبانی و تعدادی گوسفند، شیخ صنعان و دختر ترسا، قربانی کردن اسماعیل توسط حضرت ابراهیم(ع) و درویشی که عده ای او را شاه عباس صفوی می دانند وجود دارد.
بر فراز این نقاشی ها، نقاشی هایی از شاهنامه فردوسی کشیده شده که مدیر کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری فارس معتقد است این نقاشی ها در سال 1336- 1337 ه.ق به وسیله محمد باقر جهانمیری نقاش مرمت شده است.
در طبقه دوم این عمارت نیز دو گوشواره ساخته شده است، در جلوی این عمارت صفه ای قرار دارد که حوض سنگی بزرگی در آن احداث شده و در جلو همین صفّه هفت سنگ قبر یک اندازه دیده می شود که روی آنها نام و نشانی ذکر نشده و شش عدد از این قبور در یک ردیف و یکی دیگر در بالای آنها قرار گرفته است.
در جنوب عمارت باغچه ای پر درخت وجود دارد که دیواری با طاق نماهای آجری در آن ساخته شده که درحال حاضر از آن به عنوان موزه سنگ های تاریخی استفاده می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری فارس می گوید: سنگ های موجود در این گنجینه متعلق به قرون سوم تا یازدهم ه.ق است که با انواع خطوط کوفی، ثلث، توقیع، نستعلیق و نسخ تزیین شده اند.
مصیب امیری با اشاره به اینکه این موزه زیر نظر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اداره می شود گفت: عمارت هفت تنان در دی ماه 1310 با شماره 74 در فهرست انجمن آثار ملی ایران به ثبت رسیده و نوروز امسال کاروانسرای جنب مجموعه هفت تنان به موزه سنگ و کاشی های تاریخی تبدیل خواهد شد.
وی ادامه داد:بهسازی و مرمت موزه سنگ و کاشی هفت تنان از ابتدای سال 1387 آغاز شد و در نیمه اسفند جاری با صرف هزینه ای افزون بر 450 میلیون تومان به اتمام رسید و برای نخستین بار در نوروز 97 به عنوان جاذبه جدید پذیرای گردشگران خواهد بود.
مدیرکل میراث فرهنگی فارس بیان کرد: با توجه به داشته های تاریخی-فرهنگی متعدد و وجود کاشی های خاص و منحصر بفرد در این موزه، بعد از اتمام تعطیلات نوروز این محل از نظر نورپردازی،ویترین بندی و موزه آرایی تکمیل در هفته میراث فرهنگی به صورت نهایی به بهره برداری خواهد رسید.
امیری اضافه کرد: جابه جایی 300 قطعه سنگ تاریخی، جانمایی و ساماندهی 100 قطعه کاشی و بررسی و تحویل بیش از 10 هزار قطعه کاشی برای راه اندازی موزه کاشی و سنگ های تاریخی از جمله اقدامات صورت گرفته برای راه اندازی این موزه بوده است.
موزه سنگ و کاشی های تاریخی هفت تنان در نزدیکی آرامگاه حافظ و دروازه قرآن و در تقاطعی به نام چهل مقام پذیرای بازدیدکنندگان است.
9873/ 2027

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي ميراث فرهنگي موزه سنگ هفت تنان شيراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۰۸۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه‌ها شنبه تعطیل است

تمام موزه‌ها، کاخ‌ها و محوطه‌های تاریخی روز شنبه ۱۵ اردیبهشت‌ماه همزمان با شهادت امام جعفر صادق (ع) تعطیل است.

به گزارش ایسنا، بنا بر بخشنامه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تمام موزه‌ها، کاخ‌ها و محوطه‌های تاریخی، شنبه ۱۵ اردیبهشت‌ماه همزمان با شهادت امام جعفر صادق(ع) تعطیل است.

ساعت بازدید از این موزه‌ها در روزهای غیر تعطیل از شنبه تا چهارشنبه از ۹ صبح تا ۱۸ عصر و در روزهای پنج‌شنبه و جمعه از ۹ صبح تا ۲۰ شب است.

گروه موزه‌های دفینه، زیر مجموعه بنیاد مستضعفان، که شامل پردیس موزه‌ای دفینه، پردیس موزه‌ای شهدای رامسر (کاخ رامسر)، موزه زمان، موزه هنر ایران (کاخ مرمر)، موزه خودروهای تاریخی ایران، موزه نور و روشنایی یزد و موزه ملی هنرهای اصفهان است، مطابق سال‌های گذشته در روز شهادت امام جعفر صادق(ع) تعطیل هستند.

این موزه‌ها از روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت، برنامه بازدید را طبق روال در پیش می‌گیرند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • (تصاویر) جاذبه‌های گردشگری و طبیعی آستارا
  • نطنز آماده پذیرایی از گردشگران در ایام گل و گلاب شد
  • موزه آستان قدس رضوی نفائسی مرتبط با امام صادق(ع) در خود دارد /به جامانده از صادق آل محمد(ع)
  • مسجد کبود تبریز؛ معماری زیبا و تاریخی ایران
  • تعطیلی اماکن تاریخی در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • جاذبه های دیدنی نیاسر کاشان، کهن باغشهر ایران
  • موزه‌ها شنبه تعطیل است
  • اماکن تاریخی فارس در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) تعطیل است
  • تعطیلی تمام اماکن تاریخی و فرهنگی فارس در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • تعطیلی بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری کاشان