Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، فارس یکی از کهن‌ترین مناطق ایران است که ۷ درصد مساحت کشور را شامل می‌شود و مهمترین استان کشور از نظر جاذبه‌های طبیعت گردی، فرهنگی و آثار باستانی مانند تخت جمشید که به دوره پیش از اسلام باز می‌گردد و از بنا‌های باستانی ایران زمین در دوره هخامنشی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیراز مرکز استان فارس و از شهر‌های مهم توریستی در ایران است که از از جاذبه‌های گردشگری می‌توان به باغ دلگشا، باغ ارم، دروازه قرآن حافظیه و سعدیه اشاره کرد.

محسن عامری مدرس دانشگاه در رشته مدیریت جهانگردی و هتل داری شیراز در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز،گفت: گردشگران ادبی کسانی هستند که روزگاری از خوانندگان و علاقه‌مندان آثار شاعران و نویسندگان بزرگ و مشهور بوده‌اند. این علاقه‌مندان برای بازدید از محل زندگی یا محیط و آثاری که نام آنها در نوشته‌های ادبی آمده است، سفر می‌کنند.

او بیان کرد: در گردشگری ادبی، گردشگر به دنبال یافتن و درک زوایای مختلف زندگی یکی از مشاهیر نامدار ادبی به کشور دیگری سفر می‌کند و در مکان مورد نظر اقامت و سوژه مورد نظرش را دنبال می‌کند.

عامری تصریح کرد: جاذبه‌های گردشگری ادبی در ۳ شکل بیان می‌شود که عبارتند از  مکان‌های واقعی: این مکان‌ها با زندگی یک نویسنده ارتباط واقعی دارند و شامل محل تولد، زندگی، خلق آثار، و محل درگذشت آنان است، به طور مثال خانه جین آستین در چاوتاون در همپ شایر، محل تولد روبرت بورنز در آلووی (اسکاتلند)، یوش محل تولد نیما یوشیج، خانه شهریار در تبریز، آرامکاه سعدی، حافظیه، خواجوی کرمانی، اهلی و فرصت شیراز نمونه‌هایی از این گروه هستند.

مکان‌های خیالی: این مکان‌ها بیانگر یا تجلی فضای رمان، نمایش‌نامه یا شعر هستند، مانند خیابان‌های دوبلین در اولیس نوشته جیمز جویس، خانه خیالی شرلوک هلمز نوشته سر آرتور کونان دویل، قلعه‌ها، دژ‌ها و مکان‌هایی که در ادبیات کهن ما از آن‌ها نام برده شده از جمله این جاذبه‌ها است.

مکان‌های ساخته شده: مکان‌هایی هستند که به عمد برای جذب بازدیدکننده خلق شده‌اند. دنیای دیکنز که به تازگی در چاتهام افتتاح شده است و دنیای بیتریکس پاتر در ویندرمر از این نمونه مکان‌ها هستند، که ارتباط با یک چهره یا شخصیت ادبی به مقصد این امکان را می‌دهد تا دامنه وسیعی از جاذبه‌های موضوعی گردشگری را توسعه دهند.

مدرس دانشگاه در رشته مدیریت جهانگردی و هتل داری شیراز به استراتفورد-اپان-آوون اشاره کرد که دارای تسهیلات متنوعی با مضمون شکسپیر است، که مسیر‌های ادبی زیادی را برای ترغیب بازدیدکنندگان به دیدن سایت‌های تاثیرگذار در زندگی ادیبان و مکان‌های خیالی‌تر خلق کرده اند، مانند مسیر‌هایی که زندگی توماس هاردی، جورج الیوت، آگاتا کریستی و روبرت بورنز را نمایش می‌دهد و تمرکز این مسیر‌ها بر زندگی این ادیبان است.

اما مسیر‌هایی نیز وجود دارند که خود آثار را تفسیر می‌کنند از جمله مسیر کد داوینچی و مسیر هری پاتر که می‌توان به این گروه  شهر کتاب یا شهر ادبی را اضافه کرد، زیرا این مقصد‌ها به گسترش ارتباط خود با نویسندگان یا شخصیت‌های ادبی می‌پردازند، به طور مثال دوبلین و جیمز جویس، ادینبورگ و والتر اسکات و احساس غرور نسبت به وجهه و اعتبار ادبی یک ناحیه می‌تواند شکل یک جشنواره را تشکیل دهد.

عامری ادامه داد: بازدید از مکان‌های جغرافیایی اصل شناخته شده گردشگری است و مکان‌هایی که فرهنگ و ادبیات یک کشور را همراه خود دارند دارای جاذبه گردشگری ادبی هستند که ادبیات در ایران نیز قدمتی هزاران ساله دارد.

شیراز قطب گردشگری ادبی

او افزود: گردشگری ادبی برای کسانی است که به ادبیات علاقه دارند و جزء خوانندگان و علاقه‌مندان آثار شاعران و نویسندگان بزرگ و مشهور هستند، مانند کسی که دیوان حافظ را خوانده و گلستان، بوستان و غزلیات سعدی علاقه دارد و دیدار از مکان مربوط به این شاعران بزرگ و آشنایی با محیطی را که آنان آثار خود را در آن خلق کرده اند بسیار جذاب است.

مدرس دانشگاه در رشته مدیریت جهانگردی و هتل داری شیراز تاکید کرد: فرصت‌های فراوانی برای اجرای کار‌های خلاقانه در حوزه گردشگری ادبی وجود دارد از جمله مکان‌ها، منازل و مسیر‌هایی که در آثار سعدی، به‌ویژه در گلستانش، به آن‌ها اشاره شده و او در ضمن حکایاتش به روایتی ادبی از سیرش در آنها پرداخته که می‌توان به طریقی سفر‌های ادبی این شاعر بزرگ را بازسازی و یک تور گردشگری براساس آن مکان‌ها و منازل و مسیر‌ها سازمان‌دهی کرد و به گردشگران علاقه‌مند نشان داد.

همچنین نکیسا جزائریان دکترای مدیریت گردشگری، پژوهشگر و مدرس دانشگاه شیراز در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، اضافه کرد: گردشگردی ادبی مسیر‌هایی است که گردشگران می‌توانند با فرهنگ یک ملت از طریق ادبیات آن کشور آشنا شوند، زیرا ادبیات آیینه تمام نمای فرهنگ هر ملت بوده که قلم نوشتار نظم و نثر، بازتاب فرهنگ یک جامعه است و ادبیات غنی سرزمین ایران نشات گرفته از فرهنگ و تمدن غنی و پربار این مرز و بوم است.

او اظهار کرد: باید از نظر اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در زمینه گردشگری تاثیر گذار باشیم به طور مثال می‌توان با غذا‌های مردم شیراز در عصر حافظ آشنا شد که افراد نیازمند در عصر حافظ قادر به تهیه برخی مواد غذایی نبوده اند یا اینکه گفته شده ثروتمندان و پادشاهان در آن زمان چه غذا‌هایی را می‌خوردند یا در ماه رمضان مردم شیراز از چه خوراکی‌هایی استفاده می‌کردند.

مدیریت گردشگری، پژوهشگر و مدرس دانشگاه شیراز تاکید کرد: در عصر حافظ یکسری غذا‌ها به نام سختو طبخ می‌شد که در کتاب شیخ اطعمه دستور پخت آن آمده که برخی از این غذا‌ها شامل سختو بوده و پخت این غذا به این صورت است که شکم گوسفند را از برنج و احماء و احشام پر می‌کردند یا پخت پلوی زعفرانی که به مزعفر و همچنین پخت سنبوسه مربوط به قرن هشتم هجری بوده که یک غذای شیرازی است نه هندی و یک شیرینی به نام فراق که در شیراز پخته می‌شد و در حال حاضر این شیرینی در استان مرکزی پخته می‌شود.

جزائریان گفت: ایجاد اوقات فراغت، آشنا کردن بازدید کنندگان داخلی و خارجی با مفاخر ادبی، معرفی جاذبه‌های فرهنگی و رونق صنعت گردشگری می‌تواند گردشگری ادبی ایران  را از نظر اقتصادی رونق بخشد.

ایجاد زیرساخت در مناطق ادبی، برنامه ریزی به منظور برگزاری جشنواره‌های ادبی فرهنگی مناسبتی، تهیه بسته‌های سفر، تهیه نقشه‌های راهنمای گردشگری به صورت استانی یا منطقه ای، ساخت مستند‌های ادبی و در نهایت تربیت راهنمایان تخصصی در زمینه تور‌های ادبی ایران می‌تواند موجب تقویت و توسعه گردشگری ادبی شود.

انتهای پیام/ت

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی جاذبه های گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۲۴۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معنای استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی اسرائیلی چیست؟

فرارو- صحنه سیاسی-اجتماعی اراضی اشغالی پس از شش ماه از آغاز جنگ غزه و البته رخداد تحولاتی نظیر عملیات موشکی-پهپادی گسترده ایران به عمق اراضی اشغالی و در عین حال، اوج گیری اعتراضات ضد‌صهیونیستی در دانشگاه‌های مختلف آمریکا و متعاقبا سرایت این اعتراضات به دیگر دانشگاه‌های جهان، با واقعیت‌های تازه‌ای مواجه شده است.

به گزارش فرارو؛ این تحولات در شرایطی رخ داده اند که در شهر‌های مختلف فلسطین اشغالی نیز هنوز شاهد برگزاری اعتراضات مختلف صهیونیست‌ها علیه دولت نتانیاهو و تقاضا برای پایان فوری جنگ غزه و بازگرداندن اسرای اسرائیلی هستیم. با این همه، در ادامه شوک‌های گاه و بیگاهی که به نظام حکمرانی در اراضی اشغالی وارد می‌شود، به تازگی شاهد یک رویداد قابل تامل بوده ایم. ماجرا از این قرار است که سرلشکر آهارون هالیوا، رئیس بخش اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل از سِمت خود استعفا کرده است.

استعفای فردی در جایگاه او بدون تردید با پیام‌ها و تبعات مخربی برای رژیم اسرائیل همراه است. منابع آگاه اعلام کرده اند که آهارون هالیوا به دلیل اشتباه محاسباتی در جریان حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق و البته رخداد رویداد‌هایی نظیر حادثه هفتم اکتبر و برخی غافلگیری‌های میدانی نظامی اسرائیل در جنگ غزه استعفا کرده است.

پس از این رویداد، یکی دیگر از مقام‌های ارشد اسرائیلی به نام "یهودا فاکس"، فرمانده بخش مرکزی ارتش رژیم اشغالگر قدس نیز بنا بر آنچه رسانه‌های صهیونیستی اعلام کرده اند از استعفای خود به مقام‌های رده بالا خبر داده و تاکید کرده که صرفا تا ماه آگوست در سِمت نظامی خود باقی خواهد ماند. در این بحبوحه، اخبار مختلفی در مورد استعفای فرمانده‌های تیپ‌های اشباح و رفائیم ارتش اسرائیل که در میدان‌های جنگ غزه درگیر بوده‌اند نیز به گوش رسیده است.

البته که تحلیلگران بر این باورند که گستره و مقیاس استعفا‌ها در ارتش و نهاد‌های اطلاعاتی اسرائیل به مراتب گسترده‌تر از این حرف‌ها است. با این همه، این استعفا‌های سریالی، حامل معانی قابل تاملی است که واکاوی آن‌ها از اهمیت قابل توجهی با هدف رهگیری روند‌های آتی در قالب جنگ غزه برخوردار است.

اولا، این استعفا‌ها نشان می‌دهند که کارزار نظامی اسرائیل در غزه، به خوبی پیش نمی‌رود. در حقیقت بحران‌های پیدا و نادانسته‌های ما از بحران در سازوکار‌های نظامی ارتش اسرائیل در جریان جنگ غزه به مراتب بیشتر از دانسته‌های ماست. فراموش نکنیم که صهیونیست‌ها سیاست سانسور حداکثری را در مورد مسائل نظامی و امنیتی اتخاذ می‌کنند و با افشاگران در این حوزه‌ها برخورد‌های سختی صورت می‌گیرد.

از این رو، دومینوی استعفا‌های مقام‌های نظامی و اطلاعاتی اسرائیلی خود از انبوهی از واقعیت‌ها حکایت دارد که دیده نمی‌شوند و پالس‌های قابل توجهی را از ضعف رژیم اشغالگر قدس در میدان‌های جنگ غزه مخابره می‌کنند.

دوم اینکه بر کسی پوشیده نیست که بنیامین نتانیاهو و طیف افراطیون متحد وی در قدرت، با چالش و بحران‌های جدی مواجه هستند. این افراد تا حد زیادی افکار عمومی اراضی اشغالی و حمایت آن‌ها از خود را از دست داده‌اند. موضوعی که نمود‌های عینی خود را در قالب نظرسنجی‌های مختلف در عمق اراضی اشغالی به نمایش گذاشته است.

از این رو، به نظر می‌رسد که استعفا‌های اخیر در ارتش اسرائیل را به نوعی می‌توان مرتبط با جدا شدن جریان‌ها و طیف‌های معترض در ارتش و سازوکار‌های اطلاعاتی ارتش اسرائیل از دولت نتانیاهو ارزیابی کرد. جریان‌هایی که کاملا با شیوه مهندسی و مدیریت جنگ غزه مخالف هستند و بر این باورند که نتانیاهو و تندرو‌های حاضر در دولت وی، در حال هدایت اسرائیل به ناکجاآباد هستند؛ و در نهایت سوم اینکه بیش از شش ماه از آغاز جنگ غزه می‌گذرد با این حال جنبش حماس و دیگر گروه‌های مقاومت فلسطینی در مواجهه و تقابل با دشمن اسرائیلی همچنان پایدار هستند. در روز‌های گذشته شاهد بودیم که رزمندگان مقاومت فلسطینی در چندین نوبت به اراضی اشغالی حمله موشکی و خمپاره‌ای کردند.

در عین حال، به تازگی در جریان آنچه رسانه‌های صهیونیستی کمین نیرو‌های مقاومت علیه نظامی اسرائیلی در نوار غزه اعلام کرده اند نیز شماری از اسرائیلی‌ها کشته شدند و تعداد دیگری نیز مجروح شده اند. در این میان، علی رغم لفاظی‌های مقام‌های ارشد نظامی و اطلاعاتی اسرائیل شاهدیم که شبکه تونل‌های زیرزمینی حماس همچنان فعال است و نیرو‌های این جنبش از طریق این شبکه تونلی علیه رژیم اشغالگر قدس دست به عملیات و اقدام می‌زنند. موضوعی که سبب شده تا نشریه نیویورک تایمز در یک گزارش مبسوط به این مساله اشاره کند که ادعای تسلط ارتش اسرائیل به بخش‌های مختلف نوار غزه به جز رفح، چندان منطقی نیست.

این نشریه همچنین به تازگی در گزارشی به این نکته اشاره کرده که مقام‌های اطلاعاتی و دولت آمریکا به اسرائیلی‌ها توصیه کرده اند که به صورت نمایشی در جنگ غزه اعلام پیروزی کنند و سپس در پی ترور مقام‌های ارشد جنبش حماس باشند. در حقیقت، حتی آمریکایی‌ها نیز به این جمع بندی رسیده اند که اسرائیل قادر نیست در قامت یک برنده از میدان‌های جنگ غزه خارج شود و تداوم جنگ، هم آبروی این رژیم را بیش از پیش به باد می‌دهد و هم متحدان غربی آن را بی آبرو تَر از قبل خواهد کرد.

بدون تردید مقصر اصلی و اولیه این وضعیت از نگاه بسیاری از تحلیلگران مسائل راهبردی، ناکارآمدی نهاد‌ها و دستگاه‌های اطلاعاتی و نظامی اسرائیل و البته ژنرال‌ها و فرماندهان ارتش اسرائیل هستند. از این رو، سطح بی‌کفایتی در ارتش اسرائیل به حدی رسیده که چهره‌های برجسته نظامی ارتش اسرائیل در حال استعفا کردن هستند. موضوعی که نشان می‌دهد تا چه اندازه جو سازی‌های رسانه‌ای و تبلیغاتی رسانه‌های غربی با محوریت جنگ غزه و عملکرد موفق صهیونیست‌ها در قالب آن، دروغ و به دور از واقعیت است.

دیگر خبرها

  • رویکرد فرهنگی دروازه قرآن باید تغییر یابد
  • گردشگری ایران در مسیر جاده ابریشم
  • سلامت هوای کلانشهر مشهد در پانزدهمین روز اردیبهشت
  • معنای استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی اسرائیلی چیست؟
  • تقویت زیرساخت‌های گردشگری شیراز
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • حضور ۱۵۰۰ نفر در جشنواره قرآنی، فرهنگی، هنری و ادبی شهید آوینی
  • فناوری دانش بنیان باید در مسیر عمران و آبادانی به کارگیری شود
  • توسعه گذر و مسیرهای گردشگری در تهران/ سرانجام ایجاد شهرداران ویژه ناحیه چه شد؟
  • مهار آتش‌سوزی در مغازه شارژ سیلندر گاز