Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@14:31:34 GMT

جاذبه‌های گردشگری شهر شیراز

تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۰۵۸۲۸

جاذبه‌های گردشگری شهر شیراز

شیراز یکی از قدیمی‌ترین و زیباترین شهرهای ایران می‌باشد که در جنوب ایران و در مرکز استان فارس واقع‌ شده است.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام مستر بلیط، جاذبه‌های گردشگری شهر شیراز و فرهنگ و تمدن غنی این شهر باعث شده که مورد توجه گردشگران و توریست‌های زیادی قرار گیرد و هر ساله افراد زیادی از سراسر ایران و جهان به این شهر تاریخی سفر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بلیط هواپیما شیراز در https://mrbilit.com/flights/SYZ

موقعیت جغرافیایی شیراز

شهر شیراز به‌عنوان مرکز استان فارس مساحتی بالغ‌بر ۸۹۱ کیلومترمربع دارد و از شمال به مرودشت و اردکان، از جنوب به فیروز آباد، فراشبند، جهرم و فسا، از غرب به ممسنی و کازرون و از شرق به استهبان، نیریز و ارسنجان منتهی می‌شود. شیراز با جمعیتی بالغ‌ بر یک و نیم میلیون نفر پنجمین شهر پرجمعیت ایران محسوب می‌شود.

آب‌وهوای شیراز

شیراز به دلیل قرارگیری در منطقه کوهستانی زاگرس و داشتن ۱۴۸۶ متر ارتفاع از سطح دریا دارای آب‌وهوایی معتدل است. تعداد روزهای یخبندان در این شهر ۲۹ روز در سال است و متوسط دمای آن ۱۸ درجه سانتی گراد می‌باشد. شیراز در فصل‌های پاییز و زمستان و اوایل فصل بهار بیشترین میزان بارندگی را دارد، از این‌ رو می‌توان گفت بهترین زمان سفر به شیراز از نظر آب‌وهوا اردیبهشت‌ماه است.

جاذبه‌ها و اماکن دیدنی شهر شیراز

اگر قصد دارید به شیراز سفر کنید بهتر است ابتدا با جاذبه‌های گردشگری و اماکن دیدنی این شهر بیشتر آشنا شوید تا بتوانید سفری لذت بخشی را تجربه نمایید، برای این منظور کافی است که با مستر بلیط همراه شوید.

حافظیه

حافظ یکی از شاعران بزرگ قرن هشتم هجری می‌باشد که آرامگاه وی در شهر شیراز واقع‌ شده و یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های تاریخی شیراز محسوب می‌شود. حافظیه دارای دو صحن شمالی و جنوبی است که توسط تالاری بزرگ از یکدیگر جدا شده‌اند. این آرامگاه در سالیان گذشته بارها مورد مرمت و بازسازی قرارگرفته است.

سعدیه

سعدی یکی از شاعران بزرگ ایران است که سالیان آخر عمر خود را در این مکان زندگی می‌کرد و در همان مکان نیز به خاک سپرده شد، به همین دلیل به این مکان سعدیه می‌گویند. آرامگاه سعدی دارای گنبدی فیروزه‌ای همراه با ۸ ستون است. سنگ تمامی دیوارهای بنا از جنس مرمراست. از دیگر آرامگاه‌های مشاهیر در شیراز می‌توان به آرامگاه کوروش کبیر، آرامگاه خواجوی کرمانی اشاره کرد.

دروازه قرآن

یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های شیراز که با ورود به شیر از نظر هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند دروازه قرآن است. این دروازه قدمت بالایی دارد و برای نخستین بار در دوره زندیه مورد بازسازی قرار گرفت و دو قرآن روی آن قراردادند اما در زمان رضاخان این دروازه به دستور او نابود شد. مدتی پس‌ از آن این دروازه مجدداً توسط بازرگانی شیرازی ساخته شد.

حمام وکیل

قدمت این حمام که در نزدیکی بازار وکیل واقع‌ شده به دوره زندیه بازمی‌گردد. معماری این حمام بسیار بی‌نظیر است و به نحوی طراحی‌ شده که در زیر سنگفرش‌های گرم‌خانه مسیرهای برای تبادل هوای گرم و بخار تعبیه‌ شده تا کف حمام همواره گرم باشد. علاوه بر این درب‌های ورودی حمام را نیز بسیار کوچک ساخته‌اند تا مانع از عبور هوای سرد به داخل حمام می‌شود.

مسجد نصیر الملک

این مسجد که در نزدیکی شاه‌چراغ واقع‌ شده از نخستین مساجد شیراز محسوب می‌گردد که در ساخت آن از زیباترین کاشی‌کارهای استفاده‌ شده است. مسجد نصیر الملک به دلیل شیشه‌های رنگی که دارد به مسجد صورتی ایران شهرت یافته است و هنگام تابش نور خورشید به این شیشه‌ها زیبایی مسجد دوچندان می‌شود. قدمت این مسجد به دوره قاجار بازمی‌گردد و متشکل از حمام، آب‌انبار، مسجد، تالار آیینه و یک‌منزل است.

باغ عفیف‌آباد

در دوران صفوی این مکان تفریحگاه پادشاهان صفوی بود اما در دوران قاجار توسط میرزاعلی خان قوام الملک مورد بازسازی قرار گرفت. امروزه در باغ عفیف‌آباد موزه ارتش، موزه عبرت و موزه سلاح‌های ارتشی دایر شده و به باغ‌موزه شهرت یافته است.

ارگ کریم‌خان

ارگ کریم‌خان در مجاورت میدان شهرداری شیراز واقع‌ شده و قدمت آن به دوره زندیه بازمی‌گردد. در دوران زندیه این بنا محل سکونت کریم‌خان زند بود اما در دوران پهلوی از آن به‌عنوان زندان استفاده می‌کردند و به دلیل آسیب‌هایی که به آن وارد شد بارها مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت.

خانه قوام

می‌توان گفت یکی از زیباترین و باشکوه‌ترین خانه باغ‌های ایران خانه قوام شیراز است. قدمت این خانه باغ به دوران قاجار بازمی‌گردد و جز املاک حاج ابراهیم‌خان کلانتر محسوب می‌شود. عمارت‌های متعددی از این خاندان برجای‌مانده اما در این میان خانه قوام به دلیل زیبایی و ویژگی‌های منحصربه‌فردی که دارد بسیار مورد توجه قرار گرفته است. از ویژگی‌های این عمارت می‌توان به حیاط مملو از درخت نارنج، گچ‌بری و معرق‌کاری‌های زیبا و. اشاره کرد. در حال حاضر در طبقه پایین این بنا موزه‌ای وجود دارد که اشیا پروفسور پوپ که ایران‌شناسی معروف بود، نگهداری می‌شود.

بازار وکیل

این بازار تاریخی که قطب اقتصادی شیراز محسوب می‌شود در نزدیکی ارگ کریم‌خان و در مجاورت میدان شهرداری شیراز واقع‌ شده است. قدمت این بازار به دوره زندیه بازمی‌گردد و در ساخت آن بیشتر از گچ و آجر استفاده‌ شده است.

باغ ارم

این بندرها در دوران سلجوقیان ساخته شد و دارای سه‌طبقه می‌باشد که معماری بخشی از آن از معماری دوران زندیه تقلید شده است. بر روی ستون‌های باغ ارم آثاری از معماری تخت جمشید مشاهده می‌شود. بخشی از این مکان به یک باغ گیاه‌شناسی اختصاص‌ یافته است. باغ ارم در سال ۱۳۵۳ به ثبت رسیده و جز آثار ملی ایران محسوب می‌شود. از دیگر باغ‌های شیراز می‌توان به باغ جهان‌نما و دلگشا اشاره کرد.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مستر بلیط گردشگري شيراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۰۵۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز، روز شیراز؛ شهر شعر و هنر و حافظ

امید جهانشاهی ؛ عصر ایران - امروز روز شیراز است، شهر حضرت ناز، حافظ شیراز، حافظه ی تاریخی ایرانیان برای خواستن زندگی.   شهر عشق و نسیم و عطر بهار نارنج و باغ های دل باز: عفیف آباد و جنت و نارنجستان و دلگشا و ارم.   شهر سعدی، شهر حضرت شعر. مهد فرهنگ و هنر؛ خال لب هفت شهر.   قهوه شیرازی، سالاد شیرازی، کلم پلو؛ آیین خوان و خوراک خواستنی.   

اگرچه تخت جمشید نشانه روشنی از سابقه تمدن در این منطقه است اما دیرینه شیراز به گواهی کشفیات باستان شناسی سال 1395 در تپه چهار هکتاری پوستچی به هفت هزارسالگان می رسد. نام باستانی آن، تیرازیس بوده است.  

 شیراز در درازنای تاریخ از جمله مناطق امن بوده است و از همین رو در دوران های مختلف چه پیش از اسلام و چه پس از آن،از قطب های فرهنگ و هنر ایران زمین بوده است. به قول سعدی: «شهرها همه بازند و شیراز شهباز» 

اگرچه از دوره های مهم تاریخی، یادگاری هایی در شیراز می توان یافت. عمارت باغ ارم یادگار دوران قاجار است با آن نقاشی های رنگ روغن، منبت کاری های روی درها و گچ بری ها و کاشی کاری های نما.  

اما بسیاری بناهای فاخر امروز شیراز مربوط به دوران کریم خان زند است مثل بازار وکیل، حمام وکیل و ارگ کریم خان که محل حکومت او بود و پس از او نیز دارالحکومه امرای فارس شد.    کریمخان زند را بهترین پادشاه ایران بعد از حمله اعراب دانسته اند. او از افسران شجاع سپاه نامدار نادرشاه بود که پس از مرگ وی به ایل خود برگشت.  محبوبیت کریمخان زند که خود را وکیل رعایا می نامید در تاریخ ایران بی‌نظیر است. 

آنچه کریمخان را ستایش‌برانگیز کرد مردمداری، دادگری و سخاوتش نسبت به زیردستانش بود. از سخاوتمندی کریمخان بسیار گفته‌اند. در رستم‌التواریخ آمده است که وقتی کریمخان جایی را که فتح می‌کرد غارت نمی‌کرد و می‌کوشید حقوق سربازانش را بدهد. وقتی دیوار شهر شیراز را دوازده هزار کارگر می‌ساختند، هنگام حفاری سکه‌های اشرفی فراوانی یافت شد. او به جای مصادرۀ سکه ها و به جیب زدن آن (به نام دولت و به کام خود)، سکه‌ها را میان همان کارگران تقسیم کرد.   

شیراز در دوره ای شهره به مکتب نگارگری بود و در دورانی مشهور به دارالعلم. در دوران عضدالدوله دیلمی، چنان کتابخانه بزرگی داشت که از همه علوم و فرهنگ آن روز نشانی از ان می شد جست و گواهی از جایگاه شیراز در تاریخ فرهنگ ایران دارد. صنعت کتاب سازی و کتاب آرایی از صنایع تاریخی این شهر بوده است. از همین رو، سعدی در حق شیراز گفته است: «چه شام و چه مصر و چه بّر و چه بحر؛ همه روستایند و شیراز شهر.» 

تعین روزی به نام شهری را باید غنیمت شمرد برای شناخت و ستایش شهرها و توجه به توسعه آنها مبتنی بر طبیعت و سرشت تاریخی شان.  

چه شد اصفهان که روزگاری شهری جهانی بود و شهره به زیبایی و شکوه و صنایع مختلف و صادرات ابریشم به اروپا داشت، و مستشرقین بسیار تحسینش می کردند به جای اینکه امروز قطب گردشگری ایران باشد، حالا درگیر فاجعه فرونشست است و آلودگی.  

چرا هر ساله در نوروز حدود دومیلیون نفر بی اعتنا و بی تفاوت از کنار خوی رد می شوند تا به ترکیه بروند برای خرید، کنسرت و یا به اصطلاح خوش گذراندن که البته گاهی می شود تجمع اعتراضی «پول ما را پس بده» در مقابل هتل آنتالیای ترکیه. این حق شهر قدیمی و پر آوازه خوی نیست با این همه ظرفیت.

شهری که از دوران سلجوقیان بواسطه قرار داشتن در جاده ابریشم یکی از مراکز تجارت و رونق و مهد تمدن بوده است و امروز نیز آکنده از جاذبه های طبیعی و تاریخی و قابلیت های تفرج گاهی و تجارت و ظرفیت های توسعه است، نباید بین راهی خیل مسافران عازم وان و انتالیا باشد که چند دهه است به نوایی رسیده اند از صدقه سری مسافران ایرانی. «تفو بر تو ای چرخ گردون تفو»  

براستی چرا برای زیبایی و شیکی روی برخی تیشرت ها و لباس ها به زبان انگلیسی درج می کنند پاریس و لندن. دریغ آنجاست که حتی تولیدکننده ایرانی برای ارزشمند و به زبان امروز باکلاس کردن محصولش این کار را می کند. این نشانه فقدان اعتماد به نفس ملی است. نشانه اینکه هیچ چیز به اندازه ایران غریب نبوده است. روزهای شهرهایمان را بزرگ و باشکوه برگزار کنیم برای اعتماد به نفس ملی و برای هویت ملی.     
  به این کلیشه های تحقیرآمیز در مورد شهرهایمان پایان دهیم. به این خود تحقیری بی بنیاد پایان دهیم. قزوین از مظاهر تمدن ایرانی است. پایتخت خوشنویسی ایران است. موزه بزرگ قزوین و خیابان سپه که اولین خیابان ایران است، گواهی بر ارزشمندی این شهر ریشه دار و اصیل فرهنگی دارد. در وصف قزوین همین بس که از حیث تعدد آثار تاریخی در یک شهر، در ایران و حتی جهان دارای جایگاه است.   تبریز و اصفهان و یزد و اهواز و قزوین و سنندج را آن گونه که باید و شایسته است توصیف کنیم و به آنها ببالیم. اگر ایران را گرامی می داریم، اجزایش همین شهرهاست:   لبت شیراز و چشمت اصفهان و خنده ات گیلان پر از مستی و راز و شوق هستی، روح ایمانم! (حمیدرضا گلشن)   از این منظر، روز شیراز روزی خاص تنها مربوط به شهر شیراز نیست. روز ملی ایران برای تکریم شعر و فرهنگ و هنر و حافظ و یک تاریخ پر از شکوه و زیبایی است از جمله دوران کریم خان زند.  

روز تبریز، یک روز ملی است برای درود ایران به خروش غرور آفرین مشروطه خواهی، به پرچم های سرافراز غیرت: ستارخان و باقرخان. 

روز یزد، روز اعتدال است و نجابت و مدارای ریشه گرفته از افق های باز کویر.    

روز رشت بهانه ستایش تجدد و فرهنگ است.  

برای خلاصی از باستان گرایی به مثابه ستایش ایرانیتی انتزاعی و نمایشی، باید به شناخت و ستایش شهرها پرداخت. هر شهر پنجره ای است به شناخت ایران. هر شهر حس و بو و رنگی است از رنگین کمان درخشان ایران. شیراز سبک بال و همه ناز و عاشق و معتدل هم بخشی از ویژگی ایران است. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • (تصاویر) جاذبه‌های گردشگری و طبیعی آستارا
  • سازمان جهانی بهداشت: در صورت حمله اسرائیل به رفح «حمام خون» به راه می‌افتد
  • گردشگری ایران در مسیر جاده ابریشم
  • امروز، روز شیراز؛ شهر شعر و هنر و حافظ
  • نطنز آماده پذیرایی از گردشگران در ایام گل و گلاب شد
  • (ویدئو) حمام رایگان در خیابان برای مقابله با گرما
  • تقویت زیرساخت‌های گردشگری شیراز
  • (عکس) ترسناک، وهم‌آلود و اسرارآمیز؛ دریاچه ارواح کجاست؟
  • جاذبه های دیدنی نیاسر کاشان، کهن باغشهر ایران
  • تعطیلی بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری کاشان